Kamermuziekweek Chateau de Lalande

Een week lang kamermuziek in midden Frankrijk, onder de ervaren en inspirerende leiding van Thea Rosmulder (klarinet), Rebecca Smit (cello) en Caecilia Boschman (piano). De week is bestemd voor gevorderde amateurs die (enige) ervaring hebben in het samen musiceren. Voertaal is Nederlands, Frans en Engels.


Programma en repertoire
Op zondag 14 juli bent u welkom vanaf 16 uur (installatie, de locatie verkennen), het “officiële” programma begint om 18 uur met een kennismakingsdrankje, gevolgd door het diner. Van maandag tot en met vrijdag gaan de deelnemers in ensembles aan het
werk met voorbereid repertoire, maar er is ook gelegenheid om ander werk te ontdekken. Er wordt – op basis van vrijwilligheid – toegewerkt naar een eindpresentatie en er zal ook een docentenconcert plaatsvinden. De woensdagmiddag is vrij.
Lalande is een kleine cursus: maximaal 18 deelnemers. De docenten gaan uiterst zorgvuldig te werk bij het maken van een ensemble-indeling, die zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk zes weken tevoren bekend wordt. Van de deelnemers wordt gevraagd om goede voorbereiding én een open en flexibele houding ten aanzien van de indeling. Er is plaats voor vier pianisten, vier tot zes blazers, acht tot tien strijkers.

Verblijf en omgeving
Kamermuziek maken in het Château de La Lande in Crozon-sur-Vauvre op een romantisch kasteel gelegen in het zuiden van de Berry. Een rustige en heuvelachtige streek in het groene hart van Frankrijk, met vele mogelijkheden in de omgeving zoals wandelen en een bezoek aan het huis van George Sand in Nohan. U verblijft in een kamer in La Lande of in nabijgelegen locaties. Alle maaltijden worden gezamenlijk in het kasteel genuttigd.


Tarieven

 • Twee cursisten in gedeelde kamer:
 • Individuele kamer:
 • Cursist met niet deelnemende partner:
 • Extern:
 • Kamperen in de kasteeltuin
  € 685 p.p.1 € 785 p.p. 1 € 1.170 1
  € 420 p.p.2 € 685 p.p.
  1 Binnen de limiet van de beschikbare plaatsen.
  In deze prijs zijn inbegrepen: lessen, zes nachten (kasteel of gîte), alle maaltijden (incl. wijn), docentenconcert, koffie en thee.
  2 Binnen de limiet van de beschikbare plaatsen.
  In deze prijs zijn inbegrepen: lessen, lunches (behalve woensdag), docentenconcert, koffie en thee. U zorgt zelf voor uw verblijf.
  De week begint op zondag 14 juli vanaf 15 uur (installatie, ontdekking nabije omgeving), welkomstdrankje om 18 uur (gevolgd door diner), en eindigt op zaterdag 20 juli, na het gezamenlijke ontbijt.
  Inschrijvingen
  U kunt zich aanmelden door bijgaand formulier in te vullen en een aanbetaling van 150 € te doen.
  U kunt zich aanmelden tot 1 april 2019. Eventueel wordt de aanmeldingstermijn verlengd voor bepaalde instrumenten. Ook kan bij overintekening voor bepaalde instrumenten een wachtlijst worden ingesteld. U hoort zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 15 april, of uw aanmelding bevestigd kan worden. De door u te spelen muziek wordt uiterlijk 6 weken van tevoren bekend gemaakt. Als u onverhoopt niet geplaatst kan worden, krijgt u uw aanbetaling uiteraard terug.