Verslag eerste kamermuziek speeddate

Zaterdag 25 Januari 2020

Om 10.00 uur verzamelden zich zeven amateurmusici in Zwijndrecht in de Anjerstraat waar Thea Rosmulder, klarinettiste van het Pelgrim Trio, een prachtige muziekstudio heeft. De Woonkamer van het woonhuis was ook leeggeruimd zodat het Pelgrim Trio aan de slag kon.

De zeven musici stelden zich aan elkaar voor en werden vervolgens in nog weer kleinere groepen ingedeeld. Iedere drie kwartier werd er gewisseld en in de laatste sessie kwam iedereen samen.

Voor enkelen was het de eerste keer om met een blazer te spelen of met een strijker of met een pianist. En zo had iedereen de gelegenheid om af te tasten wat zo zijn of haar voorkeur was. En of het voor herhaling vatbaar was.

We hadden de indruk dat iedereen het wel naar zijn zin had en terug naar Dordrecht op de fiets werd er nog naar hartelust geneuried.